joi, 27 iulie 2017

BDM connections

BDM = Background debug mode .
   Conexiunea  de programare/depanare  BDM  este o interfață electronică care permite programarea/depanarea  microprocesoarelor încorporate in diferite sisteme. În mod specific, acesta oferă funcționalitatea de programare a microcontrolelor in circuit. Este nevoie de un singur fir și de deviceuri specializate pentru sistemul  care urmeaza sa fie programat. Aceasta conexiune apare în multe produse Freescale Semiconductor.
   Specific automotive sunt ECU echipate cu microprocesoarele de la Freescale din seria MPC555/556 . Acestea sunt folosite in automotive datorita marii lor stabilitati si a consumului redus ,nemaifiind necesare masuri de dispare termica speciale . Calculatoarele echipate cu aceste procesoare fac parte din familiile EDC16 si ME 9 de la Bosch , dar sunt intalnite si la alti producatori ca Delphi sau Siemens .
    O caracteristica speciala a acestor procesoare este faptul ca ele contin atat epromul de indentificare unde sunt stocate datele de imobilizare ,
    Aceasta conexiune se foloseste atuncicand dorim sa clonam un ECU.Se poate citi asa cum am spus ,epromul , microflashul si flashul procesorului . Folosind aceasta conexiune putem obtine fisierul ,,full BDM'' unde sunt continute toate aceste date . Este ideala pentru a otine o copie de backup , pe care o putem folosi daca fila modificata nu da rezultatele dorite.
   Pentru a citi ECU in aceasta conexiune putem folosi mai multe programatoare.Unul din cele mai fiabile este Galletto V54.. Este indicat sa folosim un astfel de programator dupa ce facem rework si il aducem laa un standardvsuperior.
     Un alt programator,superior Galletto este K-tag . Acesta are mai multe protocoale dar prezinta dezavantajul ca are tokenuri si dupa dupa epuizarea celor 30 de tokenuri trebuie adaugate altele.Procedura este destul de simpla dar unii utilizatori se mai incurca .
K-tag FW 6.070
     Nu in ultimul rand,trebuie amintit BDM 100 , care este primul programator conceput pentru utilizarea acestei conexiuni .Acesta are avantajul unui pret foarte scazut , dar numarul de drivere este destul de limitat  .

Niciun comentariu: