marți, 2 mai 2017

Laptop pentru diagoza

   Se pune de multe ori intrebarea ce laptop pentru diagnoza auto sa cumpar.Desi la prima vedere ar fi o intrebare simpla raspunsul nu este foarte usor.Nu exista o marca sau un model care sa permita instalarea tuturor deviceurilor pentru diagnoza auto.Sunt testere care sunt create pentru un anumit model de laptop si functioneaza excelent pe acesta iar instalarea pe un alt sistem ne creeaza doar batai de cap si nu reusim sa-l facem functional.Se remarca de departe MercedesStar care este creat pentru a fi instalat pe un laptop Panasonic din seria CF.
     Un alt lucru care trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii unui laptop este faptul ca deviceuri intra in conflict in momentul in care sunt instalate  in acelasi loc.Aici amintesc faptul ca nu putem instala IDS de Ford in aceeasi locatie cu Diagboxul pentru Peugeot-Citroen.
     Alte deviceuri necesita sisteme de operare specifice care nu sunt suportate de laptop sau nu gasim drivere pt hardwareul acestuia.Astfel BMW Icom A2 se instaleaza doar pe WIN7-64biti Profesional.Easydiagul prezentat intr-un articol anterior necesta sistem de operare Android sau IOS.
     In momentul in care optam spre un model sau altul trebuie sa avem in vedere si rezitenta la socuri si durata lucrului pe baterie .Variantele slim sau ultraslim se exclud datorita sensibilitatii sporite a acestora.
     De departe pentru a respecta aceste cerinte este seria CF de la Panasonic.Acestea au carcasa de aluminiu,permit lucrul pe baterie pana la12h si HDD poate fi schimbat foarte usor.Pretul este destul de mare dar se va amortiza in timp datorita longevitatii laptopului.
     Ca un mic compromis, des raspandit este si seria Dell 630.
Daca totusi optam pentru un laptop de noua generatie,este obligatoriu sa vedem daca nu este blocat in BIOS pentru un anumit sistem de operare si daca gasim driverele pt sistem de operare anterioare.Personal folosesc seria GI550-650 a celor de la Lenovo.Am ramas neplacut surprins de mult laudatul Sony Vayo pe care nu am reusit sa fac sa functioneze un banal VCDS.

Un comentariu:

Unknown spunea...

aici se pot introduce comentariile dvs