vineri, 8 martie 2019

M35080-memorie cu incrementare

  Memoriile M35080 si echivalentul lor,080DQW sunt des utilizate in domeniul auto.Aplicatia tipica este in instrumentele din bord (dash) pentru stabilirea valorii odometrului. 
   Memoria este organizată în pagini de 32 octeți.Cu toate acestea, prima pagină nu este tratată în același mod cum sunt celelalte. În schimb, aceasta  constă in șaisprezece registre incrementale de 16 biți. Fiecare registru poate fi modificat utilizând sistemul convențional de scriere a instrucțiunii, dar noua valoare va fi acceptata numai dacă este mai mare decât valoarea curentă.Astfel, fiecare registru este limitat la a fi modificat monotonic în sus.Acest lucru este util în aplicații unde este necesar să pună în aplicare un contor care este protejat de manipularea frauduloasă (cum ar fi un kilometraj auto,un contor de energie electrică sau o sumă pentru creditul rămas).
   In unele cazuri,este necesara totusi rescrierea valorii ,de pilda in cazul inlocuirii bordului cu unul sh,caz in care dorim sa afiseze valoarea curenta reala.Pentru aceasta putem utiliza programatoare gen Orange5,R270+ sau VVDI.Retinem faptul ca intotdeauna vom face o copie de backup,deoarece in cazul alterarii dumpului,este posibil ca masina sa fie imobilizata.

Niciun comentariu: