marți, 8 august 2017

Inchiderea centralizata la marca Ford

    Principial ,inchiderea centralizata la marca Ford se compune din modulul de comanda a inchiderii centralizate si actuatoarele dispuse in usi si haion . In modulul de comanda se afla dispus si receptorul telecomenzii impreuna cu microprocesorul care retine codul acesteia . Referitor la actuatoarele de pe usi ,ele inglobeaza atat broasca propriuzisa cat si microswitchul care determina starea usii (inchisa sau deschisa) . Actuatoarele sunt capsulate astfel incat daca unul din elementele lui se defecteaza este necesara inlocuirea intregului ansamblu . Desi microswitchul  are un pret derizoriu , datorita pozitionarii acestuia in interiorul actuatorului si nu inafara ca la marca VW ,el nu poate fi inlocuit necesitind inlocuirea intregului ansamblu asa cum am spus .
    In cazul in care inchiderea nuneste functionala recomand in primul rand verificarea firelor de la mufele de legatura de pe stalpii masinii si a filonului care intra in haion . Intreruperea sau oxidarea acestora induc semnale perturbatorii care fac ca unitatea centrala sa nu recuoasca in ce stare seafla usa (open or close) si ca urmare sa inhibe semnalele de comanda spre actuatoare.
     La modelele noi ,unitatea centrala a inchiderii a fost dispusa in GEM (Genral Electric Module ) deci nu o vom mai gasi ca element discret .
      In cazul in care inchiderea nu reactioneaza la telecomenzi recomand verificarea acestora . Chiar daca LED-ul se aprinde aceasta nu confirma functionarea corecta  a telecomenzii . Pentru aceasta vom folosiun tester de genul celui care se gaseste AICI . Cu ajutorul acestuia verificam emisia de radiofrecventa atat pentru inchidere cat sipentru deschidere separat . Daca acesta este bun se trece la resincronizarea telecomenzii . Desincronizarea poate apare si in cazul inlocuirii bateriei la telecomnda  sau daca actionam de multe ori telecomanda in afara razei ei de actiune.
   Voi explica procedura de resincronizare prin mail celor care au nevoie de ea .Este suficient sa puneti un coment . De asemenea pot detalia cazuri specifice daca doriti .

Niciun comentariu: